Çocuklara İngilizce Öğretmek için Kaynaklar

İnternette, çocuklara İngilizce öğretmek için oldukça fazla sayıda kaynak var. Ama hem güvenli bir ortamda hem de gerçekten faydalı olacak kaynağı sekmekte zorlanan aileler için çocuklara İngilizce öğretmek için en iyi 15 web sitesini bu yazımızda değerlendirdik ;
Çocuklara İngilizce Öğreten Ücretsiz Kaynaklar
  1. British Council: http://learnenglishkids.britishcouncil.org/enÖzellikle İngilizce öğretmenlerininde çoğu zaman faydalandığı British Council tarafından hazırlanan İngilizce eğitim sitesi. (Ücretsiz)
  2. Sesame Street (Susam Sokağı)http://www.sesamestreet.org/

    Hatırlamayan var mı? Çocukluğumuzun televizyon programı ile İngilizce öğrenmek? Çocukların en çok bayıldığı sitelerden bir tanesi.

  3. PBS Kidshttp://pbskids.org/Oyun ve videolar ile Çocuklara İngilizce öğretmek içi başarılı bir site. (Ücretsiz)
  4.  Starfallhttp://www.starfall.com/2002 yılından beri yayında olan site bir eğitim derneği tarafından kontrol ediliyor ve tamamen ücretsiz içeriklere sahip. (Ücretsiz)
  5. Coolmathhttp://www.coolmath.com/Matematik ve İngilizce’yi birleştiren hem çocuklar hem de ortaokul ve lise öğrencileri içinde faydalı olabilecek bir site. (Ücretsiz)
  6. Make me Geniushttp://www.makemegenius.com/İngilizce ve Bilim bir arada. Yaş gruplarına göre sınıflandırılmış binlerce video var. Güneş sisteminde sinir sistemine, diş fırçalama yöntemlerine kadar ilgi çekici videolar mevcut. (Ücretsiz)
  7. Time for Kidshttps://www.timeforkids.com/Time dergisi tarafından hazırlanan sitede çocuklara yönelik haber, video, spor, sağlık gibi konularda bir çok makale, fotoğraf ve video mevcut. Çocukların ilgisini diğer siteler kadar çekmese de çocuklar için yazılmış haberleri ile dikkat çekiyor. (Ücretsiz)
  8. National Geographic for Kidshttps://kids.nationalgeographic.com/Hepimizin bildiği National Geographic çocuk versiyonu. Hayvanlar, doğa, ülkeler, bilimsel deneyler ile ilgili içerikler çocuklar için hazırlanmış. (Ücretsiz)
  9. How Stuff Workshttps://www.howstuffworks.com/Her yaş grubu için özel hazırlanmış “Nasıl Çalışır” sitesi. Çocukların her gün sorduğu soruları video ve makalelerle hazırlamışlar. Aynı zamanda oyunlar, testler ve videolarda mevcut. (Ücretsiz)
  10. Fun Brainhttps://www.funbrain.com/Ana okulundan 8. sınıflara kadar İngilizce, matematik, okuma, oyunlar ve aktiviteler sunuyor. Kesinlikle çocuklara İngilizce öğreten, tekrar tekrar gireceğiniz bir web sitesi. (Ücretsiz)
  11. Nick Jr.http://www.nickjr.tv/Eğer reklamları göz ardı edebilirseniz, yazdırılabilir oyunlar, bulmacalar,  resimler ve bir çok farklı yaratıcı aktivite ile çocuğunuza İngilizce öğretirken faydalı olabilecek bir site. (Ücretsiz)
  12. Scholastichttps://www.scholastic.com/teachers/student-activities/Biraz daha eğitim odaklı ana okulundan liseye kadar bir çok eğitim içeriğinin bulunduğu bir web sitesi. Kendi eğitim kitapları ile senkronize yayınlanıyor.
  13. Kids Know Ithttps://kidsknowit.com/Hayvanlar, kimya, telaffuz ve heceleme, coğrafya, astronomi ve bir çok dalda çocuklar için hazırlanmış eğitici ve eğlenceli içerik sunuyor. (Ücretsiz)
  14. Learning Games for Kidshttps://www.learninggamesforkids.com/Adından da anlaşılacağı gibi çocuklar için öğretici ve eğitici oyunlar sunuyor. (Ücretsiz)
  15. Freddies Ville: https://www.freddiesville.com/Yaş gruplarına göre ayrılmış ve seviyelendirilmiş çocuklara İngilizce öğreten oyunlar, testler, videolar ve aktiviteler sunuyor. (Ücretsiz)

Yorumlar