Çocuklara Kodlama Öğretebileceğiniz Ücretsiz İnternet Siteleri

Teknolojinin hayatlarımızın geniş bir alanını doldurmasıyla birlikte birlikte birçok alışkanlığımızın da değiştiğini söylemek mümkün. Artık temel bilgisayar programlamanın öğrenilmesi fikri, hayatımız için iyi bir fikir olmaktan çok daha öte şeyler ifade ediyor. Hem yetişkinler hem de çocuklar için önemli bir beceri olarak hayatımızdaki yerini alan kodlama ile basit internet siteleri yapmak ve oyunların nasıl oluşturulduğunu öğrenmek, çocukların tasarım, mantık ve problem çözme yeteneklerini geliştirmelerine yardımcı oluyor.
Aynı zamanda da çocukların yaratıcılıklarını benzersiz ve kendilerine özgün bir şekilde ifade etme olanağını önemli ölçüde sağlıyor. Çocukların kodlama öğrenmelerine yardımcı olacak bir dizi ücretsiz web sitesini sizler için derledik.
Code.org
Kar amacı gütmeyen internet sitelerinden olan code.org, kodlama dünyasına adım atmayı düşünen çocuklar için iyi bir başlangıç noktası olabilir. Sitede paylaşılan çok sayıda çevrimiçi kaynağa ve uygulamaya kolayca erişmek mümkün. (Sitenin dili Türkçe) 
Code Combat
Etkileşimli bir oyun modelini kullanmayı tercih eden ve ücretsiz olan Code Combat’ta  ebeveyn hesabınızı oluşturmanız yeterli. Sonrasında web sitesinde çevrimiçi dolaşarak kod öğrenmenin keyfini sürebilirsiniz. (Sitenin dili İngilizce)
Codeacademy
Kullanıcı dostu olan ve interaktif web sitesi olma özelliğini taşıyan Codeacademy çocuklara temel kod bilgilerini öğretirken, eğlenceyi ve oyunu da unutmuyor. Site, basit kodları oyunlaştırarak sunuyor. (Sitenin dili İngilizce)
Code Monster
Birbiriyle bağlantılı iki yazılım ekranına sahip olan Code Monster sitesinin tasarımı sayesinde bir ekrana yazılan kodun diğer ekranda ne yaptığını görmek mümkün. (Sitenin dili İngilizce)
Khan Academy
Zengin ve zorlu matematik oyunlarıyla bilinen Khan Academy, çocuklara grafikler, animasyonlar, etkileşimli görseller hazırlamak için gerekli olan temel programlama öğretileri sunuyor. (Sitenin dili İngilizce)
Scratch
8 ile 16 yaş grubu arasındaki çocukları hedefleyen, kullanımı kolay programlama dili, çocukların hayal edebilecekleri neredeyse her şeyi oluşturmalarını sağlıyor. Scratch’in farkı ise hiçbir kod satırının olmayışı. İnternet sitesi, sanal Lego’lara benzeyen Scratch bloklarını düzenleme ve birleştirme olanağı sunuyor. (Sitenin dili Türkçe)
Stencyl
Scratch’ten esinlenen Stencyl, kullanıcıların iOS, Android, Flash, Windows, Linux ve Mac sistemleri için basit oyunlar oluşturmasına olanak tanıyor. (Sitenin dili İngilizce)


Yorumlar