E-Mail Güvenliği

Twitter kullanıcısı @ZetLorento internet güvenliği konusunda çok değerli bilgiler veriyor. Desteğinizi esirgemeyin. 

1- Birçok kişi Gmail, Outlook veya Hotmail kullanıyor. Fakat bu mail platformları güvenli değil ve mahremiyete pek önem vermiyor. Şimdi uçtan uca şifreleme sunan güvenli mail platformlarından bahsedelim.
2- #Tutanota, arayüz olarak oldukça sade bir tasarıma sahiptir. IOS ve Android için mobil uygulamaları mevcut olan Tutanota, açık kaynaktır. E-posta şifrelemesi için AES ve RSA kullanan bu mail sisteminin sunucuları Almanya'dadır. Güvenliği etkilemeyen dezavantajları mevcuttur.
3- Tutanota'nın dezavantajları şöyle;

*Kişileri toplu olarak içe aktarma özelliği ne yazık ki bu mail sisteminde yok.
*Ücretsiz hesaplar için nickname özelliği aktif olmuyor.
*Sadece düz metin içerikli mailler gönderebilirsiniz.
*IMAP'ı ne yazık ki desteklemiyor.
4- #Mailfence, açık kaynaklı değildir. Sunucuları Belçika'dadır. Uçtan uca şifreleme olsa bile piyasada Belçika yasalarına göre olduğu için mahkeme kararı ile bilgilerinizi açıklayabilir. Depolama alanı azdır. İçe aktarım sağlayabilirsiniz.
5- #Hushmail, şık ve kaliteli arayüze sahiptir. Açık kaynaklı değildir ve sunucuları Kanada'da bulunmaktadır. IMAP ve POP'u destekler ve iki adımlı doğrulama seçeneği sunar. Sınırsız takma ad desteği sunar. CSV dosyaları içe aktarılabilir. Anonimlik sunmaz.
6- #ProtonMail, açık kaynaklıdır. Kişi listenizi şifreler. IMAP, SMTP ve POP3'ü ücretsiz hesaplarda kullanamazsınız. CVS listenizi içe yada dışa aktarabilirsiniz. Protonmail kullanıcısı olmayan birisine, şifrelenmiş bir mail yollayabilirsiniz.
7- #CounterMail, E-posta gizliliği ile ileri derecede ilginen kişiler için; CounterMail, tarayıcı üzerinde OpenPGP şifreleme sunar.
CounterMail sunucularında yalnızca, şifrelenmiş mailler saklanır. Sunucuları İsveç'te ve mailleriniz sabit diskler yerine CD-ROM'larda saklanır.
8- #CounterMail ile yapabileceğiniz bir diğer şey ise, maillerinizi bir USB bellek ile şifrelemektir. Şifre çözme anahtarı, USB bellek üzerinde saklanır ve hesabınıza giriş yapmak için USB bellek gerekir. IP kayıtlarını ise tutmaz. Flood bitti. Okuduğunuz için teşekkürler.🙏👍
https://twitter.com/ZetLorento/status/1268940031198146566

Yorumlar