İnternetteki verilerinizi silin!

Twitter kullanıcısı @ZetLorento internet güvenliği konusunda çok değerli bilgiler veriyor. Desteğinizi esirgemeyin. 

1- İnternet kullanıcılarının bilgilerinin birçok kez büyük şirketler tarafından satıldığını, bu kişisel bilgilerin tekrar tekrar satılacağını biliyoruz. %100 sonuç elde edebilmemiz imkansız olsa bile internetteki verilerinizi, internetteki sizi nasıl silebileceğimizi anlatacağım.
2- İsveç’li 2 geliştiricinin ortaya çıkarttığı #DeseatMe adlı site hesap açmış olduğunuz bütün internet sitelerini inceleyebiliyor. İnceledikten sonra sizin isteğinize göre üyeliklerinizi silebiliyor ya da aboneliklerinizi iptal edebiliyor.
3- Kişisel bilgileriniz Google gibi arama motorlarından kaldırabilirsiniz. Yapmanız gereken şey ise #Google ile iletişime geçmek. İletişim için aşağıdaki linki kullanabilirsiniz.

Google destek linki:support.google.com/legal/troubles…
4- #Spokeo ve #Whitepages gibi sitelerde verilerinizi bulursanız kaldırılmasını talep edebilirsiniz. Bu tür siteler veri toplama siteleridir. Bazı veri toplama şirketlerinin verilerinizi silmemek için işleri yokuşa sürdüğü söyleniyor.
5- Facebook, Instagram, Snapchat, Whatsapp gibi uygulamalar en çok kişisel veri ihlali yapan uygulamalar. Kişisel veri güvenliğiniz için ilk olarak bu uygulamalardan uzaklaşın. Hesaplarınızı tamamen silmeniz verilerinizin tamamen silineceğini göstermez. Fakat bu iyi bir başlangıç
6- Tarayıcı geçmişinizi, önbelleği, ödeme seçeneklerini ve şifrelerinizi temizleyin. Kullandığınız tarayıcılara göre temizleme işlemi farklı yollarla gerçekleşiyor. Tarayıcı için TOR (@torproject) veya Brave (@brave) kullanın. Unutmayın TOR için köprülere ihtiyacınız olacak.
7- Burada güvenlik konusunda iyi olduğunu düşündüğüm bazı uygulamalar var. Flood bitti okuduğunuz ve paylaştığınız için teşekkürler.

Mail: @ProtonMail/@TutanotaTeam
VPN: @trustzoneapp
Arama Motoru: @DuckDuckGo
Mesaj: @telegram/@signalapp
https://twitter.com/ZetLorento/status/1259125620048646144

Yorumlar